Afbeelding

‘Gemeente Hoeksche Waard vindt bloemen niet netjes’

Algemeen 1.961 keer gelezen

Ingezonden brief van Oud-Beijerlander Simon Baars. 

‘Op dinsdag 3 mei wandel ik door het park De Laning, alwaar druk gewerkt wordt door de afdeling groenvoorziening. Niet meer (alleen) door eigen medewerkers, maar (zoals ik later begrijp) ook en vooral door een bedrijf uit Kruiningen! De gemeente Hoeksche Waard let op de kleintjes en laat een bedrijf uit Kruiningen naar ons eiland rijden (75 km. enkele reis!) om de groenvoorziening voor haar rekening te nemen.

Tot mijn verbazing zie ik dat, behalve het gras, er ook tientallen meters Fluitenkruid wordt weggemaaid. Dat verbaast mij in een tijd waarin het aantal insecten dramatisch afneemt. Ik vraag een medewerker waarom dit gebeurt. Hij excuseert zich dat hij de Nederlandse taal niet spreekt. Hij komt uit Polen, maar weet wel in het Engels te zeggen: “Order from te boss!”.

Even later zie ik een medewerker groenvoorziening een andere medewerker uitleggen wat hij moet wegmaaien. Ik stel haar de vraag over het wegmaaien van het Fluitenkruid. Haar antwoord vind ik verbijsterend: “We moeten van de gemeente het park netjes maken voor de dodenherdenking!”

Ik begrijp uiteraard dat de plek rondom het monument ‘VRIJ’ er netjes moet uitzien, het perkje met bloemen daarbij netjes verzorgd, het gras kort geschoren, maar dat langs alle paden in het park de bloemen weggemaaid moeten worden, omdat dat niet netjes is tijdens de dodenherdenking, vind ik echt onbegrijpelijk.’

Uit de krant