Afbeelding

GOYA Strijkkwartet sluit concertserie 2022 af

Algemeen 159 keer gelezen

Westmaas - Op zondag 11 december sluit de Concertcommissie Hoeksche Waard de Serie-2022 af met een bijzonder optreden van het GOYA strijkkwartet. 

Het kwartet wordt gevormd door vier internationale musici uit het Koninklijk Concertgebouworkest. In 2021 trad het kwartet op in (toen nog) Podium Witteman. Zij speelden toen een deel uit het beroemde American quartet van Antonin Dvorak. Op 11 december wordt dit werk integraal uitgevoerd.

Het GOYA Quartet is opgericht in 2014 en wordt gevormd door Sylvia Huang, Mirelys Morgan Verdecia, Saeko Oguma en Honorine Schaeffer.
Deze vier musici uit respectievelijk België, Cuba, Japan en Frankrijk hebben elkaar gevonden in het orkest waarin ze spelen, het Koninklijk Concertgebouworkest en hebben een hechte band gesmeed op basis van muzikale en menselijke affiniteit.

Hun samenwerking heeft hen in zeer korte tijd prachtige kansen opgeleverd: het GOYA Quartet heeft al vele concerten gegeven in Nederland, België en Luxemburg, in zalen als de Kleine Zaal van het Concertgebouw Amsterdam, het Muziekgebouw aan ‘t IJ, TivoliVredeburg in Utrecht, het Koninklijk Conservatorium van Brussel, enz. 

In april 2016 maakten ze ook hun eerste tournee door Letland, Estland en Litouwen. Na het winnen van de prestigieuze Prix de Salon 2015, uitgereikt door het zakelijke netwerk van het Koninklijk Concertgebouworkest, kon het GOYA Quartet opnames maken van twee live optredens van alle Brahms en Schumann Strijkkwartetten.
Verder op het programma staan het strijkkwartet op.18 nr. 1 in F major van Ludwig van Beethoven en het strijkkwartet nr. 5 van Heitor Villa-Lobos.

Zondag 11 december, Dorpskerk Westmaas (ingang: Roolaan 1), aanvang: 14.30 uur.

Toegang bedraagt € 15,00 en € 5,00 voor jongeren tot 18 jaar.

Kaarten zijn verkrijgbaar in de voorverkoop bij boekhandel Bruna, Molendijk 4, Oud-Beijerland, via de website of via e-mail: ajstolk@planet.nl 

Voor meer informatie: www.cchw.nl

Uit de krant

Uit de krant