Deel van het winkelplein van Zuid-Beijerland. Naast dit plein start Alice Weij met een ideeënplein voor het dorp. (foto: Floortje Appel)
Deel van het winkelplein van Zuid-Beijerland. Naast dit plein start Alice Weij met een ideeënplein voor het dorp. (foto: Floortje Appel)

Zuid-Beijerland krijgt een nieuw “plein” !

Algemeen 1.491 keer gelezen

Zuid-Beijerland - Zuid-Beijerland krijgt een nieuw “plein”! Niet een gewoon plein maar een ideeënplein. Een platform dat is opgericht om Zuid-Beijerland levendiger te maken. Het idee is, dat inwoners plannen en ideeën kunnen opsturen naar het platform, zodat de oprichter Alice Weij het idee kan realiseren tot een plan.

Dit “plein” is geen fysiek plein, maar een platform waar ideeën van inwoners worden verzameld. De naam Ideeënplein is gebaseerd op het bestaande plein waar nu verschillende winkels aan liggen. Binnenkort gaat de ingang van de Albert Heijn verplaatsen naar de voorkant en wordt de activiteit op het plein mogelijk minder. Alice wil hiervan gebruik maken om het plein meer allure te geven, maar de ideeën die ingestuurd worden mogen betrekking hebben op het hele dorp. 
In het dorp is gewoonlijk niet veel activiteit, en daar wil Alice Weij verandering in brengen. “Want iedereen klaagt dat Zuid-Beijerland saai is en dan gaan ze met hun vinger wijzen naar instanties die dit beter moeten regelen, maar nee, jij en ik kunnen samen iets tot stand brengen. Prachtige speerpunten komen pas tot leven als je er samen wat mee doet.”
Het eerste idee voor het ideeënplein heeft Alice zelf gelanceerd. Ze is bezig met het uitwerken van het plan. Alice Weij heeft ervoor gezorgd dat er een Wielewaal komt in Zuid-Beijerland. De Wielewaal is een organisatie vanuit de Hoeksche Waard die mindervalide mensen en ouderen op afspraak vervoert. Daardoor zijn mensen die vervoerd worden minder afhankelijk van hulp zoals mantelzorgers. De Wielewaal is al actief in verschillende dorpen in de Hoeksche Waard, maar nog niet in Zuid-Beijerland.
Dit vond Alice niet kunnen, deed een aanvraag en kreeg een toezegging. Op dit moment is Alice nog op zoek naar enkele vrijwilligers die mee willen draaien als chauffeur en of coördinator.
Aankomende zomer is dit allemaal geregeld en rijdt de auto als het goed is rond in heel Zuid-Beijerland. En alhoewel ze blij is met het idee en met de uitvoering ervan, wil ze ook input van de inwoners van Zuid-Beijerland. “Ik wil samen met de inwoners ervoor zorgen dat het dorp weer leuk wordt, ieder idee en plan wordt met enthousiasme omarmd.”

Creatieve breinen
Wil jij graag meedenken en helpen om daadwerkelijk ideeën te verwezenlijken dan ben je van harte welkom om mee te doen. Creatieve breinen, doorpakkers en positieve ideeën, van harte welkom. Alice: “Wat mist Zuid Beijerland? Zie jij nog genoeg potentie om het dorp nog aantrekkelijker te maken voor de toekomst? Of een ander goed idee? kom er mee!”

Geef je reactie door per email naar: ideeenplein@gmail.com.

(tekst: Floortje Appel)

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant