(foto: Michiel Manten, pr FC Binnenmaas)

FC Binnenmaas wint derby van SSS

Algemeen 323 keer gelezen

En nog een onvervalste derby in de Hoeksche Waard, zaterdag 23 maart. Klaaswaal tegen Maasdam, oftewel SSS en FC Binnenmaas. Voor het evenwicht plaatsen we weer de twee wedstrijverslagen.

Eerst die van FC Binnenmaas.

Maasdam - Zaterdag 23 maart stond er weer een Hoeksche Waardse derby op het programma en wel tegen de gasten uit Klaaswaal. Waar het in de uitwedstrijd in een ware thriller eindigde met namelijk twee doelpunten in de laatste minuten voor FC Binnenmaas, was het deze editie een vrij eentonige wedstrijd.

FC Binnenmaas viel aan waar het kon en SSS kon hier maar heel weinig tegenover zetten. Mede door ook de harde wind was het wel lastig om echt goed voetbal te spelen. Wel ontstonden door de wind soms hachelijke momenten voor het doel van de gasten. Al na 3 minuten kopte Sander de Heus een lange bal van doelman Thijs Botterhuis goed door en Rik Schouten ging richting het doel van Cas Abbas. Maar Rik besloot niet zelf te schieten maar de bal breed te leggen op de meegekomen Junior van Esch. Helaas zat er een SSS been tussen en was de kans verkeken. Daarna was er weer een kans voor de thuisploeg. Een voorzet van Junior van Esch werd over gekopt door Rik Schouten. Daarna weer een kans voor Junior van Esch.
Doelman Cas Abbas schoot een terugspeelbal recht de lucht in. De inlopende Junior besloot om de bal te koppen maar zijn inzet was te zacht en dus een prooi voor de doelman. Maar in minuut 22 was het wel raak. Een voorzet van Jannick v.d. Laan werd bij de tweede paal door Sander de Heus hard binnen gekopt, 1-0. Direct na het openingsdoelpunt moest de goed leidende scheidsrechter Laros zich laten behandelen aan een bovenbeen blessure, maar door een noodverband van verzorger Kees v.d. Pligt kon hij gelukkig de wedstrijd wel afmaken. FC Binnenmaas ging door met druk geven op het doel van SSS. Doelman Cas Abbas had het er maar druk mee en moest een aantal maal redding brengen. Want inzetten van Junior van Esch, Jannick v.d. Laan en Sander de Heus kon hij maar met moeite keren.

Zo bleef het dus “maar” 1-0 en had SSS na de rustperiode de wind mee. Maar buiten het vooral fysiek de duels aangaan en veel te harde voorzetten kwam er eigenlijk geen gevaar voor het doel van FC Binnenmaas. FC Binnenmaas wachtte op het juiste moment om toe te slaan en die kwam er dan ook. Want in minuut 55 werd Junior van Esch neergelegd op de rand van het strafschopgebied. Rik Schouten ging achter de bal staan en liet met een hard en schitterend schot de doelman kansloos 2-0.
Direct na dit doelpunt werd de wedstrijd in het slot gegooid. Junior van Esch stuurde Sander de Heus de diepte in. Sander was de verdedigers weer te snel af en schoot de bal hard langs de keeper maar deze kwam op de binnenkant van de paal. De sterk spelende Sander was slim met zijn schot meegelopen en kon zo de rebound zelf tegen de touwen schieten. 3-0 voor de thuisploeg en punten in de pocket.

Trainer Sander Fakkel kon hierna zijn wissels nog genoeg speeltijd geven maar gescoord werd er niet meer. Omdat er bij SSS bijna niets lukte kabbelde de wedstrijd zo naar het einde en bleven de punten dus op De Lange Weide. Doordat achtervolger Overmaas ook zijn wedstrijd van Slikkerveer met 1-0 won blijft het gat nog steeds 3 punten. Door deze uitslagen is het doelsaldo nu wel exact gelijk met de Rotterdammers.

Zaterdag 30/3 is er door het paasweekend geen programma en kan de Event Tyres formatie zich gaan opladen voor de lastige uitwedstrijd bij LMO. De aftrap aan de Smeetslandseweg zal op zaterdag 6 april om 15.00 uur zijn.

Verslag SSS

SSS ten onder tegen FC Binnenmaas

SSS dat in de laatste 2 wedstrijden zes punten heeft verdiend maakte de korte reis naar Maasdam met enig vertrouwen in de tas om koploper FC Binnenmaas te bestrijden, die vorige week niet tot scoren kwam en gelijk speelde tegen CKC.

De stevige wind, die in de lengterichting over het velde waaide bepaalde vandaag het spelbeeld. In de eerste helft had FC Binnenmaas de wind in de rug en speelde de partij zich voornamelijk af op de helft van SSS. Dat leverde in de 15e minuut al een kans op voor de ploeg uit Maasdam, maar deze kon de SSS defensie onschadelijk maken. Vijf minuten later werd een aanval van FC Binnenmaas onderschept door Antonie Robalo Monteiro, die dacht de bal weg te kunnen werken, maar door de harde wind draaide deze terug en leverde uiteindelijk een kopkans op voor de thuisploeg, maar deze ging over het doel van SSS.

In de 21e minuut wist FC Binnenmaas toch op 1-0 te komen doordat de geheel vrijstaande Sander de Heus eenvoudig een cornerbal binnen kon koppen. SSS kon aanvallend nog geen potten breken. Wel kwam Feni Bileti nog tot een schot, maar deze schuiver ging net naast. Na een volgende aanval, aangevoerd door Dennis den Haan, die overigens geen goal opleverde moest dezelfde Den Haan geblesseerd het veld verlaten en werd vervangen door Geir Sizoo, waardoor Mark de Bie, samen met Nick Rorijs de frontlinie ging bemannen. In de laatste minuut van de eerste helft voorkwam SSS keeper Cas Abbas tot 2 keer toe een haast zekere treffer. De ruststand werd dan ook met 1-0 bereikt.

Na rust kreeg SSS de wind in de rug en leek het erop dat de Klaaswalenaren het de defensie van FC Binnenmaas lastig kon maken. Net toen het SSS publiek voorzichtig begon te denken aan wellicht een goal, viel deze aan de andere kant. Een vrije trap net buiten de 16 meter werd feilloos door Rick Schouten binnen gewerkt. Een minuut later besliste FC Binnenmaas de wedstrijd doordat Sander de Heus een uitbraak van FC Binnenmaas in twee instanties tot doelpunt wist te promoveren en hierdoor de wedstrijd op slot gooide.

SSS probeerde aanvallend nog iets te forceren. Tim van Zetten verving Marco van Daalen en even later verving Stan de Bruin Jaimy Hamerslag. SSS probeerde met wat speldenprikken een tegentreffer te forceren maar vandaag lukte er heel weinig.

In een niet al te beste wedstrijd pakte FC Binnenmaas de 3 punten en keerde SSS met lege handen terug naar Klaaswaal. SSS blijft door dit resultaat steken op de 6e plaats. FC Binnenmaas zag zowel CKC als Slikkerveer verliezen en lijkt vooralsnog alleen nog door Overmaas te kunnen worden bedreigd.

Er volgen nu twee weken rust. Op 6 april vervolgt SSS de competitie tegen thuis tegen Zwarte Pijl, de ploeg die CKC met 3-1 versloeg.

(foto: pr SSS)