Zonder de hulp van al die vrijwilligers zoals verkeersregelaars, zou de Truckersrit ondenkbaar zijn. Ze staan er ook dit jaar weer. (archieffoto: Conno Bochoven)
Zonder de hulp van al die vrijwilligers zoals verkeersregelaars, zou de Truckersrit ondenkbaar zijn. Ze staan er ook dit jaar weer. (archieffoto: Conno Bochoven)

30e Truckersrit door Hoeksche Waard wordt extra feestelijk

Algemeen 3.282 keer gelezen

Hoeksche Waard - Zaterdag 27 april, Koningsdag, wordt voor de 30e maal de Hoeksche Waardse Truckersrit gereden. Als het aan het bestuur ligt wordt deze Jubileums Koningsdagrit een onvergetelijke dag. 

“We hadden de 30e editie al een paar jaar eerder kunnen vieren, echter de coronapandemie gooide roet in het eten en hierdoor hebben we zelfs een aantal jaar de Truckersrit niet kunnen rijden. Ondanks twijfels na de pandemie hebben we unaniem besloten om door te zetten. Want uiteindelijk draait alles om de deelnemers; zij zijn het hart en de ziel van dit evenement”, aldus voorzitter Michel Goos. “Met een indrukwekkend konvooi van 150 vrachtwagens belooft deze Jubileumrit een spectaculaire vertoning te worden. De aanmeldingen van chauffeurs stroomden binnen en dat is niet zonder reden. Deze rit is immers een ode aan de Hoeksche Waard, alleen toegankelijk voor bedrijven uit de Hoeksche Waard of bestuurd door chauffeurs uit de Hoeksche Waard. 
Het bestuur is in de loop van de jaren geheel vernieuwd met gemotiveerde mensen die het hart op de juiste plaats hebben, alleen Cees van den Berg en ik zijn nog de oudgedienden.”

Lenie Molendijk is dit jaar voor het eerst tot het nieuwe bestuur toegetreden. “Ik heb ruim 25 jaar in de gehandicaptenzorg gewerkt en als coördinator van de deelnemers voel ik me dan ook prima in mijn rol”, zegt ze. “Ik wist niet wat er allemaal bij komt kijken om deze rit te organiseren zoals alle vergunningen en administratieve rompslomp die daarbij hoort. Met een team van 40 tot 50 toegewijde verkeersregelaars, enkelen zelfs opgeleid om taken uit te voeren vergelijkbaar met die van een motoragent, zijn we klaar voor alles wat komen gaat. Op Facebook hebben we een oproep gedaan voor de deelnemers en we hebben ook 2 scholen benaderd waarbij de doelgroep sterk is vertegenwoordigd.”

Aanmelden

Op de geheel vernieuwde website kun je je nog aanmelden als deelnemer, vrijwilliger of verkeersregelaar. “We zetten tijdens deze Jubileumrit ook de oud-bestuursleden extra in het zonnetje”, vervolgt Lenie, “van een gezellige club chauffeurs naar een semi professionele stichting, zonder hen hadden we niet gestaan waar we nu staan.”

Zaterdag 27 april zal burgemeester Erik van Heijningen het startschot geven voor de 30e Truckersrit die vanouds op het terrein van Van der Mark Transport in Oud-Beijerland start.

“Zonder Van der Mark Transport en onze sponsoren zou deze rit niet mogelijk zijn. Daags voor de rit zijn we al volop bezig met de voorbereidingen en na de rit hebben we ook nog een feest waarbij onder meer de Polderzangers zullen optreden. 
Samen met onze sponsoren, de provincie, gemeente en waterschap, beloven we onze deelnemers een dag vol onvergetelijke herinneringen. We gaan de deelnemers een topdag bezorgen en daar doen we het allemaal tenslotte voor!”, besluiten Michel en Lenie enthousiast.

Kijk voor meer informatie op: www.hoekschewaardsetruckers.nl

(tekst: Hans Boutkan) 

Alles wat kan rijden wordt voor de Truckersrit uitbundig versierd, en met deze 30e wordt natuurlijk extra groots uitgepakt. (archieffoto; Conno Bochoven)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant