foto: Heyblom Fotografie
foto: Heyblom Fotografie

Bloemen en bonbons voor 100-jarige mevrouw Dorst-Boender

Algemeen 1.205 keer gelezen

Oud-Beijerland - Mevrouw Dorst-Boender is woensdag 3 april 100 jaar geworden. Burgemeester Erik van Heijningen ging bij haar op bezoek. Voor deze bijzondere verjaardag had de burgemeester een mooie bos bloemen en een doosje bonbons meegenomen. Namens het gemeentebestuur feliciteerde hij haar hartelijk met het bereiken van deze hoge leeftijd. 

Haar hele leven heeft ze in Oud-Beijerland gewoond. Mevrouw Dorst-Boender is geboren in de Boomgaardstraat aan de achterkant van Boekwinkel Duifhuizen. Zij is 1 van de jongste kinderen uit een gezin van 6. Ze is namelijk 1 van een tweeling. Toen ze 90 jaar werd, leefde haar tweelingzus nog. 

Op 24-jarige leeftijd is ze getrouwd met Leen Dorst. Samen kregen ze 1 dochter, 2 kleinkinderen en 3 achterkleinkinderen. Haar man overleed in 1988. 

Het jonge stel ging eerst op de Oostdijk wonen. Later verhuisden ze naar Slobbegors, Bosboomstraat en de Burg. Diepenhorstsingel. Na Zorgwaard, locatie Zoomhoek woont mevrouw nu in een appartement van Zorgwaard, locatie Rembrandt.

Mevrouw Dorst-Boender zorgde voor haar moeder. Ook bood ze de helpende hand bij de kinderen van haar zus, die heel jong is overleden.

Handwerken

Ze hield van handwerken. Lange tijd heeft ze lapjes gebreid voor dekens die naar Roemenië werden gestuurd. Ook maakte zij kleding voor zichzelf. Nu, na diverse valpartijen, lukt dat allemaal niet meer. Ze wordt nu door de thuiszorg van Zorgwaard verzorgd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant