‘s-Gravendeel had echte offday tegen Zwartewaal

Algemeen 277 keer gelezen

’s-GRAVENDEEL - In een voetbaljaargang zijn er weleens clubs die een offday hebben. Zo’n dag maakte ’s-Gravendeel mee tegen Zwartewaal. De thuisploeg ging blamerend ten onder tegen Zwartewaal. Bij ’s-Gravendeel kon men er niet echt een vinger op leggen waar het precies aan lag.

Hoewel de eerste mogelijkheid aan ’s-Gravendeel kant was, Zoey Hoogwerf was ongelukkig, hadden ze bij Zwartewaal de zaakjes goed op orde. Zwartewaal kreeg binnen de tien minuten een vrije trap toegewezen, omdat de scheidsrechter vond dat er werd teruggespeeld op keeper Jimmy Waasdorp, terwijl er eigenlijk helemaal geen sprake van was. De vrije trap binnen de zestien liep op niets uit.

Maar Zwartewaal kwam wel op een 0-1 voorsprong. Jesse Langendoen mocht de openingstreffer voor zijn rekening nemen, nadat er een aardig gat ontstond in de ’s-Gravendeelse verdediging.

Wat ’s-Gravendeel ook probeerde te doen, het kwam niet echt in het eigen spel. Duels werden weinig gewonnen en men verloor vaak de bal door slechte inpassing. Jimmy Waasdorp moest na een half uur voetballen zijn ploeg behoeden voor een grotere achterstand.

De plaagstootjes die ’s-Gravendeel er tegenover stelde liepen op niets uit, Koen Colijn zijn inzet van rand zestien was te zacht en Levi Vugts kon het net niet vinden in een één tegen één situatie tegen doelman Ruben Verhagen.

De tweede helft was niet veel anders. Het zag er goed georganiseerd uit bij Zwartewaal. Bij ’s-Gravendeel lukte het maar steeds niet. Zwartewaal kreeg een grote mogelijkheid nadat Jimmy Waasdorp het spel niet best voortzette, Een herstellende actie leverde wel een vrije trap op, op de rand van het strafschopgebied. De bal verdween in de handen van de ’s-Gravendeel doelman.

De 0-2 viel na vijfenvijftig minuten toen Joel Kroon door desorganisatie in de ’s-Gravendeelse verdediging mocht scoren. ’s-Gravendeel poogde toch om iets terug te doen. Zo wist Perrie Huisman doelman Ruben Verhagen niet te verrassen nadat Koen Colijn hem met een fijne steekpass bereikte.

Het werd er niet leuker op voor ’s-Gravendeel. Zeker niet toen Ramon de la Haye rond de middenlijn in balbezit kwam, Jimmy Waasdorp ver voor zijn doel zag staan en de bal richting doel werkte. Gedragen door de wind verdween de bal achter de verbouwereerde doelman, 0-3.

Even leek het erop of dit de eindstand zou worden. Echter zo’n twee minuten in blessure tijd passte Leon de Jong op de helft van Zwartewaal de bal terug naar niemandsland. Zijn medespelers wisten even niet wat er gebeurde en verstijfden een beetje. Zoniet Kevin Noordzij, want hij pikte de bal op en begaf zich richting ’s-Gravendeeldoel. Vrij eenvoudig passeerde hij de uitlopende Jimmy Waasdorp en bepaalde zo de 0-4 eindstand.

’s-Gravendeel kan zich zaterdag 20/4 herstellen. Dan moet het uit naar GHVV ’13. Aanvang op Sportcomplex Guldeland is 14.30 uur.