Mooie sfeer bij aanvang derby FC Binnenmaas tegen Strijen. (foto: Michiel Manten /PR FC Binnenmaas)

FC Binnenmaas in blessuretijd langs Strijen

Algemeen 334 keer gelezen

Maasdam - Zaterdag 13 april stond er weer een Hoeksche Waard derby op het programma. De Strijense ploeg van trainer Michel Visser heeft het nog steeds moeilijk en staat nog op een promotie/degradatie plaats en zou dus zijn huid duur willen verkopen. En dat gebeurde dan ook zeker.

In de eerste helft was dat overigens nog niet het geval want de eerste twintig minuten walste FC Binnenmaas over de “kanaries” heen. Na weer een mooie opkomst met een geel groene sfeer actie van de DLZ ging het in minuut 1 al los met direct een goede kopkans voor Junior van Esch maar de voorzet was net te scherp. Een minuut later wordt Rik Schouten de diepte ingestuurd en omspeelt doelman Roobol en trekt de bal goed terug op Junior van Esch. Zijn schot wordt ternauwernood geblokt door Jeroen van Dam en de afvallende bal wordt daarna door Ricky Bokhoven verkeerd geraakt. |
Na 14 minuten een mooie lange bal van Finn v.d. Bom op Ricky Bokhoven. Maar alleen voor doelman Roobol is zijn lob te hoog en gaat een meter over de goal. In deze fase was het spel van FC Binnenmaas prima te noemen maar was de laatste pass niet zuiver genoeg om tot echte grote kansen te komen. Wel werd Junior van Esch nog twee maal op het hoofd bediend maar zijn kopballen vlogen helaas naast. Dan moest het maar uit een doodspel moment gebeuren. De eerste was een vrije trap van Rik Schouten welke net naast de paal scheerde. Maar de volgende vrije trap leverde wel succes op. Want in minuut 24 plaatste Jannick v.d. Laan een bal voor de goal en de mee naar voren gekomen Martijn Terlouw wist hier wel raad mee. Hij tikte de bal langs de kansloze doelman Roobol. Daar was dan de verdiende voorsprong voor de Event Tyres formatie. Helaas na dit doelpunt werd het spel van FC Binnenmaas slordiger en Strijen ging steeds meer van zich afbijten en handenbindertje Sjoerd van de Pers kwam steeds beter in zijn spel.
Een zeldzaam foutje achterin van Youri van Ruiven werd gelukkig niet afgestraft door Wesley Luijendijk door goed verdedigen van Martijn Terlouw. Een paar minuten voor rust was er nog een gevaarlijk moment in de zestien van FC Binnenmaas. Kay Berghout claimde te zijn geraakt door Youri van Ruiven en ging naar de grond en bleef ook liggen. Maar scheidsrechter vd Wel wilde hier niets van weten en liet doorspelen. Zo werd er dus met een 1-0 ruststand aan de thee gegaan.

Na rust gooide Strijen helemaal de schroom van zich af en ging vol de duels aan. Twee minuten na de onderbreking was er balverlies op het middenveld van FC Binnenmaas en Strijen schakelde razendsnel om. Aaron Perez Maria gaf de bal voor op Sjoerd v.d. Pers. Zijn inzet werd nog geblokt door Martijn Terlouw maar de afvallende bal werd hard en via een been ingeschoten door Wesley Luijendijk. Hierdoor was doelman Thijs Botterhuis kansloos, 1-1. FC Binnenmaas was door deze onverwachte gelijkmaker het ineens helemaal kwijt en kon maar geen controle meer over de wedstrijd krijgen. Elke tweede bal was voor het hard werkende Strijen en zo kregen zij zelf de overhand.

Dat leverde overigens geen grote kansen op maar de verdediging van FC Binnenmaas moest hierdoor wel vol aan de bak. Je zag de technische staf druk overleggen wat nu de beste oplossing zou zijn om weer de overhand op de wedstrijd te krijgen. Voor de wissels was er nog een goede kopkans voor Martijn Terlouw maar hij raakte de bal met zijn schouder in plaats van zijn hoofd en daardoor ging de bal jammerlijk naast. Hierna greep hoofdtrainer Sander Fakkel in haalde in minuut 67 Sander de Heus en Ricky Bokhoven naar de kant. Voor hen kwamen Robin Verhoeven en Daan Leggedoor in het veld. Deze wissels pakten goed uit want er kwam weer meer druk op de Strijense defensie die hierdoor begon te piepen en kraken gezien de vele krampverschijnselen bij sommige spelers.

Twee minuten na de wissels kreeg FC Binnenmaas een vrije trap op achtien meter recht voor de goal van Strijen. Rik Schouten schoot de bal kiezelhard onder de lat maar met een prachtige redding tikte doelman Roobol de bal over de lat. Een minuut later probeerde Finn vd Bom het van afstand maar weer was doelman Roobol op zijn hoede. Weer drie minuten later stuurde Rik Schouten Daan Leggedoor de diepte in maar zijn inzet vloog langs de verkeerde kant van de paal.
Toen de klok op 90 stond moest Finn v.d. Bom de ingevallen David Stoffels ten koste van een gele kaart afstoppen. De toegekende vrije trap werd maar net naast geschoten door Sjoerd van de Pers. Doelman Thijs Botterhuis hervatte de achterbal snel en de bal kwam via wat schijven bij Kris van Efferen terecht. Die bediende Daan Leggedoor slim in de zestien. Het kiezelharde schot van de topscorer, die gelukkig weer terug is van een blessure, was doelman Roobol te machtig en de overvolle tribune ontplofte van vreugde en was een en al blijdschap, 2-1.

Strijen probeerde met een laatste krachtsinspanning nog bij de goal te komen. Het kreeg een vrije trap vanaf de zijkant en alle spelers trokken naar voren. De voorzet werd door de verdediging van FC Binnenmaas weggewerkt en de afgeslagen bal kwam bij Daan Leggedoor terecht die er razendsnel vandoor ging. Hij schudde bij het binnengaan van de zestien de laatste verdediger van Strijen, Jeroen van Dam, van zich af en behield het overzicht. Voor de meegelopen Junior was het daarna een koud kunstje om de bal tegen de touwen te drukken. Met de 3-1 voor de thuisploeg was de wedstrijd ook direct gespeeld en floot de correct leidende scheidsrechter Van der Wel niet veel later voor het eindsignaal. En zo heeft FC Binnenmaas er weer drie punten bij en is dus nog steeds koploper.

Maar ook naaste achtervolger Overmaas wist weer te winnen en wel met 3-2 van SSS. Hierdoor liep FC Binnenmaas weer een doelpuntje uit en heeft nu een voordeel van +2 ten op zichte van Overmaas en natuurlijk ook nog 3 hele punten. Na de wedstrijd bleef het nog lang gezellig in een volle kantine en overvol terras waar DJ Patriz weer voor een gezellige middag/avond zorgde.
Zaterdag 20/4 weer een thuiswedstrijd voor FC Binnenmaas, want dan komt Zwarte Pijl op bezoek. In de uitwedstrijd werden daar nog de punten eerlijk gedeeld na een 1-1 gelijkspel. Na een mindere periode wonnen de mannen van trainer Elden de Getrouwe hun laatste 3 wedstrijden met klinkende cijfers van LMO, SSS en CKC en zijn weer opgeklommen naar plek 5. FC Binnenmaas is dus gewaarschuwd.