Afbeelding

Bezoekers Folkavond waanden zich even in Ierland

Algemeen 415 keer gelezen

Numansdorp - Afgelopen zaterdag 13 april trad de organisatie van het folk event in de voetsporen van Barend van Straten. Hij verzorgde jarenlang folk avonden voor de vele liefhebbers in de Hoeksche Waard. Bart Bovenberg nam het initiatief om dit voort te zetten.

Boanna Boyne

De groep bestaat uit vier muzikanten en zijn vertolkers van Ierse muziek. Met de harp, gitaar, trom en diverse fluiten deden zij de Ierse muziek herleven. Daarnaast vertelde de zangeres de verhalen die hen inspireerden om daar muziek bij te componeren. Het waren dan ook veel eigen gecomponeerde ballades, maar ook herkenbare Ierse songs.

De zaal in het Numans-Dorps-huis bracht door hun spel en zang een gezellige sfeer en voldeed in alle opzichten.

Uitverkocht

De avond was al snel uitverkocht en dat betekende dat de ruim 100 bezoekers zich even in Ierland waanden. De zaal had geen theateropstelling en dat maakte dat er voldoende beweging zat in de luisteraars. De gezelligheid was te proeven, niet in de laatste plaats door het Irish Red Ale, dat goed afname had.

Na ruim tweemaal driekwartier muziek kwam er met het traditionele Ierse ‘Cockles & Mussels’ een einde aan de avond.

Wordt vervolgd

De organisatoren gaan na dit succes uiteraard op zoek naar een volgende avond om een andere band uit te nodigen in het Numans-Dorps-huis. Na afloop is door de bezoekers aangegeven dat de hele avond staand luisteren lastig is en dat neemt de organisatie ter harte. Wellicht kan er gekozen worden voor een theateropstelling. 

Ze gaan u mogelijk in het najaar of voorjaar 2025 wederom verrassen met een folk band, misschien een mix van ballade en wat vlotte Ierse muziek.

(tekst: Thecla Bovenberg)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant