Vlnr: Jacqueline Goijarts (receptioniste/telefoniste), Ernst-Jan Klein (directeur) en Lars van Vliet (manager vastgoed)
Vlnr: Jacqueline Goijarts (receptioniste/telefoniste), Ernst-Jan Klein (directeur) en Lars van Vliet (manager vastgoed)
KoopLokaal

Bres Accommodaties, een belangrijk bedrijf voor de Hoeksche Waard

Algemeen 1.388 keer gelezen

In Mijnsheerenland staat het nieuwe kantoor van Bres Accommodaties. Dit bedrijf exploiteert een deel van het vastgoed van en voor de gemeente Hoeksche Waard.

Directeur Ernst-Jan Klein legt uit, wat de activiteiten zijn en wat deze betekenen voor de inwoners van de Hoeksche Waard.

Acht jaar geleden is Bres Accommodaties opgericht vanuit een verzelfstandiging van de toenmalige gemeente Binnenmaas. De gemeente wilde de exploitatie van het gemeentelijke vastgoed uit handen geven. Daaruit is het huidige bedrijf ontstaan, dat nu vijftig accommodaties beheert, verspreid over de hele Hoeksche Waard. Het Recreatieoord Binnenmaas met de kinderboerderij, speeltuin, buitenzwembad en evenemententerrein hoort daarbij, maar ook meerdere sportlocaties, twee binnenzwembaden, welzijnspanden, bibliotheken, kinderopvanglocaties en het gemeentehuis in Maasdam. 

“Mensen kunnen via onze website een accommodatie boeken”, vertelt Ernst-Jan. “Sportverenigingen reserveren een sporthal of zwembad. Je kunt zelfs een kinderfeestje laten organiseren op het Recreatieoord Binnenmaas”. 

De werkzaamheden van Bres zijn heel divers: het gaat om onderhoud, reparatie, schoonmaak, het regelen van verhuur van accommodaties, maar ook de inzet van personeel. 

“We hebben personeel in dienst met veel verschillende expertise. Met de zorg voor de binnenzwembaden hebben we ook de verantwoordelijkheid voor de zwemlessen en alles wat er verder nog bij komt kijken. 

Op dit moment hebben we meer dan 100 medewerkers in dienst, daarnaast huren we voor het recreatieoord en de horeca per jaar rond de 100 seizoenmedewerkers in”, vertelt Ernst-Jan.

Recreatieoord Binnenmaas

Veel mensen uit de Hoeksche Waard kennen van jongs af aan het Recreatieoord Binnenmaas. Vooral de bootjes, waarmee je op de vijver kan rondvaren, zijn bij velen in het geheugen gebleven. Het is een stukje nostalgie, dat zeker behouden moet blijven voor de kinderen van nu. 

Bres heeft plannen om een binnenspeeltuin te bouwen, die in 2022 klaar moet zijn. Een mooie investering, zodat naast de nostalgie ook plaats wordt gemaakt voor de behoeftes van deze tijd.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Bres is een bedrijf met een missie: het verzorgen van een deel van de gemeentelijke locaties, waar de inwoners van de Hoeksche Waard kunnen recreëren, sporten of andere activiteiten kunnen doen. Zij zijn dienstverlenend voor de gemeente en voor de inwoners. Door elke euro zo effectief mogelijk te besteden, kunnen ze de toegangsprijzen voor verschillende accommodaties zo laag mogelijk houden. Ernst-Jan vindt dat erg belangrijk: “Recreëren, sporten of andere activiteiten moeten voor iedereen betaalbaar zijn, zodat ook voor mensen met een smallere beurs een leuk moment van de dag mogelijk is.”

Daarnaast willen zij zoveel mogelijk zaken doen met lokale ondernemers en leveranciers. Voor alle werkzaamheden wordt er eerst gekeken naar samenwerking met lokale partners. 

“Duurzaamheid is een doelstelling vanuit Bres, die wij nastreven in het vastgoed, bijvoorbeeld door gebruik te maken van zonnepanelen. Duurzaamheid zie je ook terug in de zorg voor het personeel: we organiseren personeelsuitjes, een kerstborrel en op werklocaties zorgen wij voor vers fruit. We zijn bezig om een “Bres-pas” te ontwikkelen, waarmee ons personeel toegang heeft tot onze faciliteiten.”

Vacatures

Bres is een grote en interessante werkgever voor lokale mensen. Het bedrijf is groeiende en wil het liefst personeel aannemen uit de Hoeksche Waard. 

“Op dit moment zijn we o.a. op zoek naar gastheren en gastvrouwen (met of zonder diploma), die het leuk vinden om mensen te ontvangen in onze locaties, koffie kunnen zetten en helpen bij voorkomende werkzaamheden. In het restaurant is nog plaats voor bedienend personeel en een leerling kok. En we zoeken zwemonderwijzers, of mensen die hiervoor opgeleid willen worden. Dat traject bieden wij ze aan. Je hoeft de diploma’s nog niet op zak te hebben, maar we zoeken wel mensen met humor en een groot gevoel voor gastvrijheid, Bij Bres staat diversiteit hoog in het vaandel, dat houdt in dat sollicitanten van elke leeftijd welkom zijn. Tenminste, als je volgens de wet mag werken,” lacht Ernst-Jan.

“Goed werkgeverschap vinden wij heel belangrijk; je wilt goed zorgen voor je personeel en ze laten voelen, dat ze gewaardeerd worden,” aldus Ernst-Jan.

Wat Bres verder zou willen uitbreiden is de samenwerking tussen verschillende organisaties, zoals bijvoorbeeld Welzijn. 

“Ons motto is: samen springen we voor elkaar in de bres. Dat betekent dat de gemeente Hoeksche Waard, Bres Accommodaties en de inwoners samen zorgen voor het welzijn van iedereen.”

Bres Accommodaties B.V.

Vrouwehuisjesweg 1
3271 LX Mijnsheerenland

Tel: 0186 – 60 18 94
jacqueline.goijarts@bresaccommodaties.nl

www.bresaccommodaties.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant