(foto: Leo Cornelisse)
(foto: Leo Cornelisse)

Droomconcert Shantykoor HW levert Droomhuis HW 2560 euro op

Algemeen 280 keer gelezen

Oud-Beijerland - Zaterdagavond 9 oktober was het dan eindelijk zover. Een ‘droom concert’ van het Shantykoor De Hoeksche Waard onder leiding van Paula van Wanrooy in de Open Hof in Oud-Beijerland. 

Dit concert had een tweeledig doel. Ten eerste was dat de viering van het 20 jarig bestaan van het koor. Ten tweede was dat om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor de Stichting Droomhuis Hoeksche Waard. Deze stichting wil op termijn 9 jonge kinderen met een verstandelijke beperking een vertrouwde eigen woonplek bieden. Er was afgelopen zaterdagavond enorm veel belangstelling en, rekening houdend met de geldende RIVM-regels, kon er gesproken worden van een uitverkocht huis. Dat betekende zo’n 280 mensen in de imposante kerkzaal. 

Het publiek heeft kunnen genieten van het ruim 2 uur durende concert waarbij uit het omvangrijke repertoire van het koor een mooi palet aan liedjes voorbij kwam. Namens de Gemeente Hoeksche Waard was wethouder Harry van Waveren aanwezig. 

Voorzitter Leo Brussaard van het Shantykoor De Hoeksche Waard overhandigde na afloop van het optreden een cheque ter waarde van € 2.200 aan de groep van negen toekomstige jonge bewoners van het Droomhuis De Hoeksche Waard. Daarbij waren natuurlijk ook Lars de Klerk, de zoon van drummer Kees de Klerk en Niels Boogaard, de kleinzoon van koorlid Dick van Steensel. De fooienpot van het koor, waar de leden tijdens de oefenavonden vaak wat wisselgeld in stoppen, bleek ook nog eens een bedrag van € 360 te hebben opgeleverd. Het koor is er trots op dit met elkaar voor de Stichting Droomhuis Hoeksche Waard te hebben kunnen verwezenlijken.

(tekst: Harry Durivou en John de Jong)       

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant