Henk Snijders (links) en Tim van AFAS Foundation met de royale cheque.
Henk Snijders (links) en Tim van AFAS Foundation met de royale cheque.

House4SriLanka gaat in 2022 met AFAS Foundation 8 huizen bouwen in Sri Lanka

ma 15 nov 2021, 11:09 Algemeen 73 keer gelezen

Hoeksche Waard - House4SriLanka vindt dat ieder mens recht heeft op een fatsoenlijk dak boven zijn hoofd en omdat veel families in Sri Lanka dat niet hebben gaan zij dat doen. House4 SriLanka heeft sinds de oprichting in 2019 al 19 huizen gebouwd voor de allerarmste families in Sri Lanka. De meeste arme families hebben een zogenaamd kleihuis zonder elektriciteit, stromend water, toilet en douche.

AFAS Foundation, onderdeel van AFAS Software, inspireert om beter te doen en droomt ervan om de wereld een stukje mooier te maken voor diegenen die dit hard nodig hebben. De foundation stelt op een innovatieve en transparante manier geld beschikbaar voor duurzame projecten die over de hele wereld- en op gebied van gezondheidszorg, maatschappij en onderwijs- een grote impact maken. 

Dat is precies wat House4SriLanka ook wil en daarom heeft de AFAS Foundation besloten om ook in 2022 een samenwerking met House4SriLAnka aan te gaan door een donatie te doen van € 58.400,- voor het bouwen van 8 huizen voor de allerarmste families in Sri Lanka. ‘House4SriLanka is daar zeer blij mee en we bedanken dan ook de AFAS Foundation voor het vertrouwen’, zegt de Zuid-Beijerlandse woordvoerder Henk Snijders van House4SriLanka.

Een nieuw huis is een eenvoudig stenen huis met dakpannen, minimaal 45 m² en heeft een woonkamer, keuken met schoorsteen omdat deze mensen meestal geen geld hebben om gas te kopen en op hout moeten koken. Verder twee slaapkamers, een toilet en een douche. De huizen worden voorzien van water, sanitaire voorzieningen en elektriciteit. 

Afbeelding

Uit de krant