Afbeelding

SSS Vrouwen 1 zwaait haar internationals uit

Algemeen 477 keer gelezen

Klaaswaal - De speelsters Rowena Ondaan en Griffith Vaissaire van SSS VR1 zijn opgeroepen om voor het Surinaams vrouwenelftal uit te komen. Een prachtige beloning voor hun carrière bij SSS op Topklasse niveau. Rowena (26) speelt inmiddels 7 jaar bij de Klaaswaalse zaterdagclub. Griffith (25) speelt al weer 4 jaar bij de Hoeksche Waardse club. Hoewel zij niet naast de deur wonen, Rowena woont in Hoogvliet en Griffith in Steenbergen, is SSS voor beide speelsters de club in de regio om op het hoogste amateurniveau te kunnen spelen.

Het managementbureau de “Tevreden Group” heef de opdracht gekregen om Surinaamse speelsters in Nederland te benaderen om het Surinaamse vrouwenvoetbal op een hoger plan te krijgen. Rowena en Griffith zijn door deze groep opgeroepen om met het Surinaams vrouwenteam onder leiding van Ray Fränkel in februari twee kwalificatiewedstrijden te spelen tegen Mexico (uit) en Anguilla (thuis). Deze wedstrijden worden gespeeld om de CONCACAF Cup. 

Na deze twee wedstrijden keren zij weer teug naar SSS waarna zijn in april weer twee kwalificatiewedstrijden zullen spelen tegen Puerto Rico (uit) en Antigua en Barbuda (thuis). Het uiteindelijke doel is om het eindtoernooi te bereiken van de CONCACAF cup in Mexico. Dit toernooi is tevens bepalend voor deelname aan het WK voor vrouwen dat in 2023 wordt gehouden in Australië en Nieuw-Zeeland en de Olympische Spelen in 2024.

Voor beide dames kwam de uitnodiging als een verrassing, maar wel eentje die zij met beide handen aanpakken. Het is oprecht een avontuur dat zij aangaan. Hoewel zij wel enige informatie vooraf hebben ontvangen, geldt voor beide dat het totaal nieuw is. De dames staan er verder onbevangen in en laten deze gebeurtenis op zich afkomen en zullen zien wat deze periode hun brengt.

Ondanks dat beide dames door SSS VR1 gemist zullen worden, werkt SSS uiteraard graag mee aan deze mogelijkheid om als Surinaams international te mogen debuteren.

De dames stappen voor hun eerste twee kwalificatiewedstrijden 12 februari op het vliegtuig naar Suriname en keren na deze wedstrijden rond 24 februari weer terug.

SSS is enorm trots dat er weer twee internationals worden afgeleverd en wenst beide dames enorm veel succes met deze geboden kans.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant