(foto: Joop Kortekaas)
(foto: Joop Kortekaas)

Shantykoor De Hoeksche Waard zong in Den Haag

Algemeen 265 keer gelezen

Miles Davis, Dizzy Gillespie, Lionel Hampton en Candy Dulfer gingen hen voor. Zij stonden in het verleden ook op het podium van de imposante grote zaal van het World Forum Theater in Den Haag. 

Het was zondag 18 september echter de plek waar het eerste zondagochtendconcert van 2022 werd gegeven. Drie koren, te weten Het Shantykoor De Hoeksche Waard, het koor De Tranentrekkers en Shantykoor Schiehaven verzorgden een gevarieerd concert. Het podium werd deze keer gevuld met zo’n 150 zangers, zangeressen en musici. 

De leiding van het concert was in handen van de zusjes Paula en Anny van Wanrooy. Zij dirigeerden de drie koren beurtelings met vaste hand. Alles kwam aan bod: ‘The Fields of Anthery’, ‘Mull Of Kintyre’ (met heuse doedelzakmuziek door broer Daniël en zus Nathalie Moerenhout), ‘De Havens van Rotterdam’, maar ook een speciale versie van ‘Oh Oh Den Haag’ stond op de setlist. Een heerlijke meezinger als ‘Het kleine café aan de haven’ zorgde voor een vrolijke sfeer bij publiek, koor en musici. Het smaakt naar meer. ‘We’ll meet again’. 

Uit de krant

Uit de krant