Feest!
Feest! Privé

Ware liefde, al 55 jaar

Algemeen 472 keer gelezen

Hoeksche Waard - Op de oefenavond van het Shantykoor De Hoeksche Waard was het afgelopen dinsdagavond 28 maart onverwacht een feest. 

‘Kroegbaas’ Dick van Steensel vertelde dat de drankjes in de pauze die avond voor zijn rekening waren. Het bleek dat Dick de dag ervoor exact 55 jaar getrouwd was met ‘barmeisje’ Ria. En wat doet dirigente Paul van Wanrooy dan? Dan wordt de jarige, of zoals in dit geval het paar, toegezongen. En het lied wordt dan afgesloten met een luid driewerf hoera. Dick runt al jaren samen met Ria de dagelijkse activiteiten in de Pastorije in Mijnsheerenland. Zij zorgen dat het licht aan is, de stoelen klaar staan en regelen de temperatuur van de oefenruimte.

Zij doen dit voor het koor al vanaf oktober 2002. Als Paula halverwege de avond roept dat het pauze is dan worden de drankjes ingeschonken en zo nu en dan worden er bitterballen of andere snacks bij geserveerd. Zoals gebruikelijk, wanneer iemand jarig is, mochten Dick en Ria een nummer uit het repertoire kiezen dat vervolgens voor hen werd gespeeld en gezongen. Zij kozen eendrachtig voor het prachtige Shanty-nummer ‘The Fields of Athenry’. Een nummer dat ook bij optredens altijd op veel bijval kan rekenen. Dick soleert regelmatig met het nummer ‘Wanneer je eens komt aan de haven’. Hij vertolkt dat prachtig.

Uit de krant