De belevenistafel die door de ’Vrienden van Cavent’ wordt aangeboden aan Cavent. (foto's: Heijblom Fotografie)
De belevenistafel die door de ’Vrienden van Cavent’ wordt aangeboden aan Cavent. (foto's: Heijblom Fotografie)

Stichting Vrienden van Cavent biedt BelevenisTafel aan cliënten aan

Algemeen 456 keer gelezen

Hoeksche Waard - Op 14 december staat er iets bijzonder te gebeuren. Dan mag Stichting Vrienden van Cavent namens de Vrienden aan de bewoners van Cavent een BelevenisTafel overhandigen. Deze BelevenisTafel is een grote mobiele touchtafel. Daarop kan men samen spellen spelen, ervaringen kunnen worden gedeeld en er kan samen plezier worden gemaakt. De BelevenisTafel is mobiel. Dat betekent dat alle locaties van Cavent er om beurten gebruik van kunnen maken. De aanschaf werd mede mogelijk dankzij een Impulssubsidie van de Gemeente Hoeksche Waard. 

Cavent is een kleinschalige zorgorganisatie in de Hoeksche Waard voor mensen met een zorgvraag. De cliënten hebben de regie over hun eigen leven, maar kunnen de ondersteuning vanuit Cavent goed gebruiken. Hun persoonlijke wensen, welzijn en geluk staan daarbij centraal.

De Vrienden

Eind 2020 is de Stichting Vrienden van Cavent gereorganiseerd en verzelfstandigd. Als Vrienden staan ze naast Cavent. Als Vrienden kan men net iets extra’s doen. ‘Daarmee zorgen wij graag voor plezier en sprankeling in de ogen van de cliënten van Cavent’, zegt voorzitter Bas Trouw namens de Vrienden. ‘Dit kan zijn voor een individuele cliënt, die door onze steun een hobby kan uitvoeren of kan blijven sporten. Het kan ook een faciliteit zijn voor een groep, waardoor zij plezier kunnen hebben met elkaar en meer met elkaar verbonden zijn.’

De afgelopen twee jaren hebben de Vrienden al een aantal mooie dingen kunnen realiseren voor de cliënten van Cavent. Zoals: een keukeninventaris voor de Schuur van Stougjeshof, tafeltennistafels voor de locaties Cavent Lindehoeve en Cavent Stougjeshof, een multifunctioneel net voor locatie Cavent Grutto, een duofiets voor Cavent Lindehoeve, en een kruidendroogmachine voor de dagbesteding van de Grutto.

Fondsen
Er zijn vijf fondsen waar cliënten een beroep op kunnen doen. Dat zijn: het woonfonds, het noodfonds, het talentfonds, het sport- en activiteitenfonds en dierenfonds. Deze fondsen worden gevoed door vaste donateurs, giften en speciale acties.

Crowdfunding

Om te zorgen dat er vijf jaar onbezorgd van de BelevenisTafel gebruik kan worden gemaakt, is men gestart met een crowdfundingsactie. Met dat extra geld kan de BelevenisTafel onderhouden worden en blijft de software optimaal up to date.

Uw bijdrage daarvoor is dus heel erg welkom! De crowdfundingsactie is te vinden via

https://www.belevenistafel.nl/crowdfunding/vrienden-van-cavent-hoeksche-waard/

Vacature

Het bestuur heeft de wens de Stichting Vrienden van Cavent meer op de kaart te zetten en meer bekendheid te genereren. Zo hopen ze meer donateurs te kunnen werven, om veel moois te kunnen blijven realiseren.

Om dit te kunnen doen zoekt men een nieuwe enthousiaste secretaris. Ben jij degene die hen daarin kan versterken? Stuur dan een mail naar  vrienden@cavent.nl.  Voorzitter Bas Trouw en penningmeester Marleen Leijs gaan graag met je in gesprek.

Meer informatie kun je ook vinden op de website van Cavent, onder vacatures: https://www.cavent.nl/vacatures/secretaris-vrienden-van-cavent/

Vriend worden?

Zonder (vaste) donateurs is al het moois dat hierboven beschreven is niet mogelijk. Vriend ben je al vanaf tien euro per jaar. Dat kan via NL14 RABO 035 859 29 92 ten gunste van Stichting Vrienden van Cavent te Oud-Beijerland of stuur een mail naar vrienden@cavent.nl voor het opvragen van een machtigingsformulier.

Afbeelding

Uit de krant