Het team van Tweewielercentrum 's-Gravendeel met links eigenaar Hans de Lijster.
Het team van Tweewielercentrum 's-Gravendeel met links eigenaar Hans de Lijster. Arie Pieters

Tweewielercentrum ‘s-Gravendeel viert jubileum met fietstocht

Algemeen 1.215 keer gelezen

Het Tweewielercentrum in de Hendrik Hamerstraat in ‘s-Gravendeel bestaat dit jaar alweer 10 jaar. Hans de Lijster, eigenaar en een fietsenman in hart en nieren, liet dat uiteraard niet ongemerkt voorbijgaan. Het jubileum wordt echter niet alleen luister bijgezet met acties, maar men gaat op 10 juni ook nog een speciale jubileum fietsroute organiseren. 

Door Arie Pieters

‘s-Gravendeel - Het idee is dat in principe iedereen met een fietst, jong en oud mee kan doen aan de tocht. Inschrijven voor het evenement is wel noodzakelijk en dit kan men via e-mail doen: info@tweewielercentrumsgravendeel.nl. (Aanmelden kan tot 2 juni 2023.

Hans de Lijster vertelt over de fietstocht: “De tocht gaat door zeven dorpen in de Hoeksche Waard en in totaal trappen de deelnemers straks iets meer dan 42 kilometer weg. Uiteraard kunnen zowel mensen met een gewone als met een elektrische fiets meedoen. We beginnen hier bij het Tweewielercentrum en daar eindigen we ook weer. Bij vertrek krijgt men een flesje water en onderweg is er een stop bij De Hoeksche Tuk Tuk, waar we even wat gaan eten. Het is echt een fietstocht uitgezet voor liefhebbers van natuur en afwisseling. Dat heeft het landschap in de Hoeksche Waard tenslotte volop. Bij terugkomst krijgen alle deelnemers ook nog een presentje. De deelname is overigens gratis. Het vertrek is in de ochtend tussen 10.00 en 11.15 uur.”

Voor Hans was het openen van een eigen fietsenwinkel feitelijk een ‘jongensdroom’ die uitkwam: ‘Ik was echt heel blij met de winkel. We begonnen hier in 2013 op nummer 4. Enkele jaren geleden verhuisden we een stukje naar de nieuwbouw waar wij nu onze zaak hebben. Die is een stuk ruimer van opzet. Het is in het centrum van het dorp en ook nog eens vlakbij de beide supermarkten. Wat dat betreft echt een ‘A’ locatie, waar veel mensen langskomen. Ik ben eigenlijk al vanaf mijn dertiende bezig met fietsen en het is dan natuurlijk heel mooi als je een eigen winkel kan openen. Maar in de nieuwe zaak konden we verder uitbreiden en nog meer service bieden. De uitbreiding was ook nodig omdat de groei van de elektrische fietsen heel snel is gegaan. Dat zorgde er ook voor dat meer senioren weer gingen fietsen.’

Service en klantvriendelijkheid staan voorop bij Tweewielercentrum ‘s-Gravendeel. Dat was tien jaar geleden al zo en dat is natuurlijk nog steeds zo. Toch heeft Hans in die tien jaar dingen snel zien veranderen. Hij legt uit: ‘Wij hebben zelf ondervonden hoe snel de elektrische fiets de markt overnam. Tien jaar geleden was net 10% van de fietsen die wij in de winkel hadden elektrisch. Nu is het bijna omgekeerd.”

En het zijn niet meer alleen senioren die er eentje willen, zegt Hans. ‘Ook veel jongere mensen en middelbare scholieren kopen ze. Het is niet zo dat de gewone fiets helemaal zal verdwijnen, maar het grote publiek wil nu duidelijk elektrisch rijden. De gewone fiets zal in de toekomst meer voor de wat ‘fanatiekere’ fietser zijn en uiteraard voor de sportieve rijders. Wij hebben ook merken zien groeien, zoals het Nederlandse merk Cortina. Op het Duitse merk Pegasus na verkopen wij trouwens alleen Nederlandse merken.’ Men kan naast fietsen ook alle mogelijke accessoires voor fietsen vinden bij het Tweewielercentrum ‘s-Gravendeel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant