(foto: Joop Kortekaas)
(foto: Joop Kortekaas)

Shantykoor springt in de Bres

Algemeen 499 keer gelezen

Mijnsheerenland - Figuurlijk dan wel te verstaan. Op Koningsdag zaterdag 27 april was het bekende Shantykoor De Hoeksche Waard uitgenodigd om te komen optreden in het Multifunctioneel Centrum Dorpshart in Mijnsheerenland. Er werd om 10.30 uur buiten op het Van der Straatenplein begonnen met het hijsen van het rood-wit-blauw en het zingen van het Wilhelmus. 

Aansluitend vond er van 11.00 uur tot 12.30 uur een daverend optreden plaats van het Shantykoor De Hoeksche Waard onder leiding van Paula van Wanrooy in de prachtige Sporthal Dorpshart van Bres Accommodaties in Mijnsheerenland. Het werd een internationaal optreden. Dirigente Paula vroeg zoals gebruikelijk of er verzoeknummers waren? Het eerste verzoek was voor ‘Tulpen uit Amsterdam’. 

De overwegend Rotterdamse koorleden hadden daar wat moeite mee, maar vooruit dan het werd toch gezongen. De polonaise had een Europees tintje. Een meneer uit België ging voorop, een meneer uit Duitsland deed mee met zijn kinderen en een meneer die een groot deel van het jaar op Tenerife verblijft werd ook op zijn wenken bedient. Speciaal voor hem werd het Spaanstalige nummer ‘La bella Lola’ gespeeld en gezongen. 

Paula van Wanrooy zette de muziekgroep ook nog even in het zonnetje. Niet veel koren hebben zo’n geweldige live muziekgroep. Het mag duidelijk zijn…. met het Shantykoor De Hoeksche Waard kun je alle kanten op.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant